×

مروری بر نرم‌افزار لاتکس

به این مطلب امتیاز دهید

مروری بر نرم‌افزار لاتکس

نرم‌افزار لاتکس

در این پست به معرفی نرم‌افزار لاتکس (LATEX) ، کاربرد آن و مزایا و  روش استفاده‌ی آن می پردازیم.

همانطور که در پست قبلی اشاره کردیم، نرم‌افزار LATEX یکی از برترین نرم افزارهای ویراستاری برای محققان و دانشجویان است. در وهله اول  LATEX ، نرم افزاری بسیار دشوار است که روش کار آن شبیه کدنویسی است و یادآور سختی‌های متعدد زبان‌های برنامه‌نویسی و مسائل مربوط به آن برای کاربر است.

درواقع نرم افزار LATEX یک زبان برچسب گذاری دقیقا مشابه HTML محسوب می شود اما این نکته قابل ذکر است که HTML برای طراحی صفحات وب و نرم افزار لاتکس برای طراحی صفحات یک کتاب ، مجله یا یک مقاله بکار می رود. شایان ذکر است که همه مجلات و کنفرانس های علمی مشهور مقالات خود را در قالب نرم افزار LATEX می پذیرند و دریافت می کنند، پس کسی که بخواهد مقاله بین المللی منتشر کند باید با این زبان آشنایی داشته باشد.

 مزایای نرم‌افزار لاتکس

مزایای نرم افزار LATEX در مقایسه با نرم افزارهای پردازش متن دیگر مانند ورد به شرح ذیل می باشد:

1. در نرم افزار LATEX کاربر متن را می نویسد و خود نرم افزار بصورت خودکار تنطیمات متن مطابق با فرمت های استاندارد را انجام می دهد.

2. LATEX نرم افزاری رایگان است و کاربر می تواند بدون هیچ نگرانی از بابت نرم افزارهای کرک شده، از این نرم افزار برای ارسال مقالات خود برای ثبت در ژورنال های معتبر بین المللی استفاده کند.

3. کاربر در این نرم افزار تنها از کیبورد استفاده می کند و تمام تنظیمات بصورت دستورهای متنی وارد می شود که علاوه بر سرعت بالا و خستگی کمتر ، موجب درک بهتر از متن می شود.

4. این نرم افزار امکانات زیادی برای متون ریاضی در اختیار کاربر قرار می دهد.

5. این نرم افزار از زبان های مختلف از جمله فارسی نیز پشتیبانی می کند.

6.این نرم افزار دارای امکاناتی برای دستیابی به خروجی متن و ارائه دارد .

در واقع کاربر می تواند یک فایل پی دی اف را به دوصورت متن و یا ارائه داشته باشد. البته قالب ذکر است که مزیت بزرگ استفاده از LATEX برای مقاله نویسی این است که کاربر به جای درگیر شدن با مسائل مربوط به صفحه آرایی مستقیماً بر نوشتن متن تمرکز می کند.

پیش‌نیازهای نصب برای نرم‌افزار لاتکس

برای نصب و استفاده از این نرم افزار ، ابتدا باید یک سری پیش نیاز ها را برروی کامپیوتر نصب کرد ، که عبارتند از نرم افزارهای:

  1. Adobe Acrobat
  2. GSview
  3. Ghostscripct
  4. MikTex
  5. WinEdt

البته این نکته قابل ذکر است که  نرم افزارهای GSview و Ghostscripct برای مشاهده فایل های با پسوند .ps و نرم افزار MikTex با نصب برنامه ی Yap امکان مشاهده فایل های با پسوند .dvi را به کاربر می دهد.

چگونه با استفاده از نرم‌افزار لاتکس (LATEX) مقاله بنویسیم؟

کاربر برای نگارش مقاله توسط نرم افزار LATEX ، ابتدا باید به سایت مجله معتبر بین المللی مراجعه کند و فایل الگو ی ارائه شده توسط مجله را دانلود کند. سپس فایل مزبور را توسط نرم افزار Winedt و با پسوند tex باز کند و آن را پر کند . فرمول نویسی و اضافه کردن عکس و… در این نرم افزار از قواعد خاصی پیروی می کند.

نتیجه گیری

پس می توان گفت که نرم‌افزار لاتکس یکی از کاربردی ترین نرم افزارهای مقاله نویسی هست. در پست بعدی مراحل نصب نرم افزار لاتکس را به شما آموزش می دهیم. در نهایت امیدواریم از این پست  در وب سایت گروه تحقیقاتی نخبگان برتر لذت کافی را برده باشید و برایتان مفید واقع شده باشد .

 

منبع : گروه تحقیقاتی نخبگان برتر – مشاوره پایان نامه – مشاوره مقاله – مشاوره پروپوزال

آخرین بروزرسانی در تاریخ : 15 تیر 1401 و ساعت : 08:45 ق.ظ

اشتراک این مطلب در شبکه های اجتماعی با دوستانتان

درج دیدگاه

[elfsight_click_to_call id="1"]