- صفحه نخست
- سفارش
- مقالات وبلاگ
- خدمات
- همکاری
- قوانین و مقررات
- درباره ما
- تماس با ما
فهرست مطالب (با کلیک روی هر عنوان به همان قسمت هدایت خواهید شد)
عبارات طيف گاتمن داراى ويژگىهاى ترتيبپذيرى و تجمعپذيرى است.
يعنى اينکه عبارتها از ترتيب منطقى برخوردار بوده در آغاز عبارتى قرار مىگيرد که مبين شديدترين حالت گرايش مثبت يا منفى باشد و در عبارات بعدى بتدريج از شدت آن کاسته مىشود. مقياس گاتمن داراى يک خاصيت است که اگر پاسخگو با يکى از عبارتها موافقت نمود، مشخص مىشود که با عبارتهاى ضعيفتر از آن نيز موافقت دارد و محقق مىتواند آنها را بحساب آورد. اين مقياس شامل مجموعه اي از گويه هاست كه در رابطه با نگرش فرد نسبت به يك موضوع تنظيم شده است.
گويه ها برحسب دشواري، پيچيدگي يا ارزش وزني مرتب مي شوند. موافقت يا تأييد يك گويه، موافقت با ساير گويه هاي كم وزن تر را به دنبال دارد. در طيف گاتمن، هدف نهايي تنظيم سنجه ها، به نحوي كاملاً تراكمي است، بطوريكه اگر پنج سنجه خاص ميزان محافظه كاري مي سنجند، به ترتيب هر كس به بالاترين سنجه ها كه نشان دهنده محافظه كاري است پاسخ مثبت داد به چهار سنجه بعد نيز بطور مثبت پاسخ دهد.
اگر پاسخگويي به سنجه پنجم پاسخ منفي داد ولي به سنجه چهارم پاسخي مثبت دهد به سه سنجه بعدي نيز بايد بطور مثبت پاسخ دهد، در غير اينصورت بعد تراكمي سنجه ها از بين مي رود (امري كه سخت مورد احتراز گاتمن است) البته تحقق اين هدف در عمل كار ساده اي نيست و محقق بايد چند اقدام پياپي دست زند: ابتدا با استفاده از منطق و استنتاج عقلي چنان سنجه ها را تهيه و تنظيم كند كه واقعاً رده بندي تراكمي (انباشتي) داشته باشند.سپس در يك تحقيق مقدماتي و به منظور شناسايي دقيق جاي سنجه ها (بصورتيكه دقيقاً انباشتي باشند) آنانرا بر روي جمعيتي نمونه اعمال نمايد و نتايج نظراتشان را روي مقياس پياده كند.
پس از تدوین گویه ها خاصیت انباشتگی کاملاً اتفاق نیافتد.
دوم آن است که این مقیاس بی ثباتی دارد زیرا ممکن است یک طیف تهیه شده برای یک شرایط زمانی و مکانی دیگر غیر قابل استفاده باشد.
منبع : گروه تحقیقاتی نخبگان برتر – آموزش انجام پایان نامه – انجام مقاله – انجام پروپوزال
آخرین بروزرسانی در تاریخ : 4 مرداد 1401 و ساعت : 04:41 ب.ظ