- صفحه نخست
- سفارش
- مقالات وبلاگ
- خدمات
- همکاری
- قوانین و مقررات
- درباره ما
- تماس با ما
فهرست مطالب (با کلیک روی هر عنوان به همان قسمت هدایت خواهید شد)
در این مطلب می خواهيم در مورد نحوه سنجش سوالات پرسشنامه توسط طیف بندی صحبت کنيم.
هنگام جمع آوری داده ها با دونوع پارامتر روبرو هستیم:
spectrum طيف هاي نگرش (هرچند لغت طيف در معادل فارسي است و معناي دقيق فيزيكي دارد، اما در واقع طيف ها همان مقياس ها با تركيب و پيچيدگي بيشتري هستند.) تعدادي عبارت نگرشي هستند كه پاسخگو نظر موافق يا مخالف خود را نسبت به آنها ابراز مي دارد.
مقياس هاي نگرش، ابزارهاي اندازه گيري خامي هستند لذا نبايد از آنها انتظار بسيار داشت. گاه مشاهده مي شود فرضيه هاي علُي، با داده هاي حاصل از نگرش سنجي آزمون مي شوند. نقش اصلي اين ابزارها، تقسيم افراد به گروه هاي كلي، برحسب نگرش معيني است.
لذا نمي توان انتظار داشت كه اين قبيل مقياس ها به تنهايي نگرش دقيقي از يك مورد منفرد فراهم آورند، زيرا تكنيك ها براي قرار دادن افراد بر روي يك پيوستار خطي نسبت به يكديگر، آن هم به صورت نسبي (نه مطلق) طراحي مي شوند.
هدف از این طیف تنظیم گویه ها بنحو کاملا تراکمی و انباشتی می باشد و این طیف به عنوان طیف میزان نگار در سطح اسمی (بلی /خیر –موافقم /مخالفم) می تواند گرایش به یک موضوع را بر اساس ارزش های جامعه مبتنی بر آرای پاسخگویان نمرات گویه های تعیین شده را بسنجد. اگر پاسخگو به تمام گویه ها مثبت پاسخ دهد بالاترین نمره را می گیرد پس برای مشخص کردن ضریب بازنمائی می توان از یک منهای تعداد خطاها تقسیم بر تعداد پاسخگو ضرب در تعداد گویه ها استفاده کرد.
منبع : گروه تحقیقاتی نخبگان برتر – آموزش انجام پایان نامه – انجام مقاله – انجام پروپوزال
آخرین بروزرسانی در تاریخ : 1 تیر 1401 و ساعت : 07:11 ق.ظ