- صفحه نخست
- سفارش
- مقالات وبلاگ
- خدمات
- همکاری
- قوانین و مقررات
- درباره ما
- تماس با ما
فهرست مطالب (با کلیک روی هر عنوان به همان قسمت هدایت خواهید شد)
در این پست ساختار مقاله مبتنی بر پژوهش توصیفی را مطرح می کنیم. با توجه به این که اصول مربوط به پژوهش های توصیفی با اصول مربوط به پژوهش های میدانی متفاوت می باشد ولی با موضوع های مختلف تحقیقی و رشته های مختلف این اصول تغییر می کند.درادامه ساختار کلی را مطرح می کنیم.
همان طور که مقدمه یک مقاله بخش مهمی می باشد باید برای خواننده مطلب را روشن و واضح کند. در کل محقق این وظیفه را دارد اهدافی راکه در مقاله دنبال می کند باید به خواننده برساند. در واقع محقق باید چکیده ای از بحث که با موضوع در ارتباط هست بیان کند. وباید معلوم باشد که این مقاله چه اهدافی دارد وبه دنبال کشف چه مسئله ای هست.و درکل مجهولات مقاله را رفع کند.
در این مرحله مؤلف به اصل مسئله وارد می شود. در این مرحله عناوین فرعی مسئله تفکیک می شود و هم چنین محقق باید اصول مهم قواعد محتوایي مقاله مورد توجه قرار دهد و تا می تواند آنها را اصلاح نماید. اصولی که محقق باید به آن ها توجه کند عبارتند از:نظم وانسجام,متناسب بودن بحث با عنوان اصلی,منطقی و مستدل بودن, مرتبط بودن عناوین فرعی,نوآوری در محتوا,مستندبودن بحث به نظریه هاي علمي و دیني, اجتناب از كلي گویي و گزاف گویی که باعث خستگی خواننده شود جلوگیری کند و نباید ابهامی در مسئله برای خواننده وجود داشته باشد. از استناد دادن به صورت افراطی جلوگیری کند.
در این مرحله محقق باید به نتیجه ای منطقی و معقول برسد, محقق در نتیجه گیری نباید هیچ گونه تعصبی داشته باشد و نتایج را با مباحث مطرح شده باید ارتباط دهدو هم چنین از مواردی که محقق باید به آنها توجه کند مشخص كردن نقش نتایج در پیشبرد علوم بنیادي و كاربردي و امثال آن می باشد.
منبع : گروه تحقیقاتی نخبگان برتر – انجام پایان نامه – انجام مقاله – انجام پروپوزال
مطالب بیشتر:
ساختار مقاله مبتنی بر پژوهش میدانی
دسته بندی مقاله های علمی و دانشگاهی
ساختار مقاله مبتنی بر پژوهش توصیفی
آخرین بروزرسانی در تاریخ : 4 تیر 1401 و ساعت : 08:31 ق.ظ