- صفحه نخست
- سفارش
- مقالات وبلاگ
- خدمات
- همکاری
- قوانین و مقررات
- درباره ما
- تماس با ما
فهرست مطالب (با کلیک روی هر عنوان به همان قسمت هدایت خواهید شد)
هدف همه نمونه برداري ها در پژوهش هاي علمي تهيه بيانيه هاي دقيق و با معنا درباره يك گروه بر پايه مطالعه زير مجموعه اي از آن گروه است. اين گروه ممكن است مجموعه اي از افراد يا چيزها باشند. نمونه گيری یکی از عناصر روش شناسی پرکاربرد در پژوهش های کمّی در دهه های اخیر بوده است که به دلیل نقش مهم آن در کیفیت و اعتبار پژوهش، تحلیل و ارزیابی فرایند طراحی، اجرا و گزارش آن بر اساس اصول و قواعد نظریه نمونه گیری ضروری و حائز اهمیت به نظر می رسد.
بنابراین نبود الگوی علمی مشخص و منظم در زمینه گزارش روش نمونه گيری بر اساس اصول و قواعد نظریه نمونه گیری در پژوهش های مورد بررسی و وجود کوتاهی و قصور در زمینه برخی معیارها در برخی مقالات، کیفیت علمی آن ها را از لحاظ هنجارها و کارکردهای تکرارپذیری، اعتبارپذیری، پایایی و تعمیم پذیری روش پژوهش علمی تحت تأثیر قرار می دهد.
نمونه برداري اصولا با توجه به دلايل زير صورت مي گيرد:
فرايندي است كه طي آن تعدادي از واحدها به گونه اي برگزيده مي شوند كه معرف جامعه بزرگتري كه از آن انتخاب شده اند باشند. اين گزينش مي تواند به سه گونه زير صورت پذيرد:
اين نوع نمونه ها از لحاظ علمي بي ارزش هستند زيرا شواهدي در دست نيست كه نشان دهد چنين نمونه اي معرف جامعه است.
گزينش بخشي از جامعه كه اعضاي آن بر پايه داوري شخص پژوهنده مشخص مي شود.
روشي براي انتخاب بخشي از جامعه يا كل، به گونه اي كه همه نمونه هاي ممكن كه داراي تعداد ثابت هستند براي انتخاب شدن احتمال يكسان داشته باشند. گاهي نمونه گيري تصادفي را نمونه گيري احتمالي نبز مي گويند و هرگاه در اين نوع نمونه گيري، عنصر انتخاب شده، دوباره به جامعه برگردانده شود، نمونه گيري تصادفی یا جايگزيني مي نامند.
منبع : گروه تحقیقاتی نخبگان برتر – آموزش انجام پایان نامه – انجام مقاله – انجام پروپوزال
آخرین بروزرسانی در تاریخ : 19 تیر 1401 و ساعت : 03:41 ب.ظ